Het Boek Vaderland

boek vaderland - Rob Marrevee

Ben je pleegouder of adoptieouder en ben je op zoek naar herkenning en steun?

Ben je geadopteerd en wil je wel eens een ander verhaal lezen dan dat je dankbaar moet zijn?

Ben je hulpverlener en wil je meer inzicht in de emotionele impact van adoptie voor een adoptieouder?

Het boek ‘Vaderland’

In het boek “Vaderland” vertelt Rob Marrevee over de andere zijde van het adoptiesprookje van zijn twee opgroeiende zoons. Het is een aangrijpend en tragikomisch relaas over goede bedoelingen en teleurstellingen. Over liefde, vertrouwen, trots, onmacht en schuldgevoel.

Rob en zijn vrouw adopteerden éénentwintig jaar geleden twee broertjes van vier en één uit Ethiopië. Dat het zwaar zou worden wisten ze. Dat de afstand onoverbrugbaar zou blijken niet… Het verlies van de oorspronkelijke ouders en cultuur heeft diepgaande, levenslange consequenties voor de twee broers. 

Liever niet geadopteerd

“Had me maar daar gelaten! Liever dat dan geadopteerd” roept zijn oudste zoon. Hij vertelde zijn familie in Afrika dat hij het moeilijk heeft. Daar snappen ze er niets van.

Als ik dit geweten had, dan had ik het niet gedaan

Rob: ‘Als ik had geweten wat voor impact de adoptie op de jongens zou hebben, had ik het niet gedaan. Al is dat soms lastig uit te leggen. Ook aan mijzelf. Ik ben namelijk heel blij met ze en in Ethiopië hadden ze weinig kans.

Het boek laat je niet alleen de intensiteit van adoptie voelen, het nodigt ouders en professionals die met kinderen werken uit om nog beter naar ze te kijken en luisteren. 
Prachtig boek. In een ruk uitgelezen. Het is een schat, een rijkdom, een parel. Ik bewonder je enorme moed om dit verhaal op te schrijven in al je kwetsbaarheid. En natuurlijk van je vrouw en jullie zonen.
“Je manier van schrijven is raak. Direct. Open en met humor geschreven. Beeldend ook.

Bekijk eerste pagina’s van het boek

inhoudsopgave boek vaderland
1. Inhoudsopgave
proloog
2. Proloog
voorwoord boek vaderland
3. Voorwoord
voorwoord  boek vaderland
4. Voorwoord
hoofdstuk 1
5. Hoofdstuk 1
hoofdstuk 1 blz 16 en 17
6. Hoofdstuk 1
boek vaderland van Rob Marrevee
“Dank voor je eerlijke en geweldige boek. Ik heb het in stukjes met veel herkenning en tranen gelezen.”

Bestellen

Een bijzonder krachtig verhaal dat niet voor niets meteen door o.a. de Volkskrant, Op 1, radio 1, de Gelderlander, het Algemeen dagblad en de ‘Linda online’ is opgepikt.

Je kunt het fysieke boek ook bestellen bij Youbedo. Dan gaat er een gedeelte van je geld naar een goed doel dat je zelf kiest.

boek vaderland van Rob Marrevee
“Dank voor je eerlijke en geweldige boek. Ik heb het in stukjes met veel herkenning en tranen gelezen.”

Bestellen

Een bijzonder krachtig verhaal dat niet voor niets meteen door o.a. de Volkskrant, Op 1, radio 1, de Gelderlander, het Algemeen dagblad en de ‘Linda online’ is opgepikt.

Je kunt het boek ook kopen in jouw plaatselijke boekhandel of bestellen bij bijvoorbeeld Bruna, Youbedo of Libris

Over de auteur

Rob Marrevee is trainer coach en adoptievader. Rob gelooft dat jezelf ontwikkelen je een vrijer mens maakt.  Je leert niet meer zo bang zijn voor je angsten. Zo kun je veel meer ontspannen. En zie je de ander beter. Dat levert een veel betere verbinding en samenwerking op.